Mountainbike spor i Solbjerg Skoven

Er det dit eget ønske eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
For forening eller gruppering
Forening eller gruppering
Solbjerg IF MTB
Beskrivelse
Vi ønsker at udvikle Solbjerg nuværende’ fysiske rammer. Inden for mountainbikesporten, hvor ideen er at skabe en anderledes motionsform, bestående af en Cykelaktivitetsbane/MTB spor på 6-8km I vores lækre skove ved Solbjerg. Dette kan bruges til træning og lege med børnene og alle vores voksenmedlemmer i Solbjerg idrætsforening. Samtidig kan børnene udfordre deres kunnen og tekniske færdigheder på en cykel både til mountainbike træning eller uden for træning, da området vil være offentligt tilgængelig for alle byens børn. Dette vil tilføre en ekstra aktivitet til lokalområdets børn og unge.

Solbjerg IF MTB er en underafdeling af Solbjerg Idrætsforening, med fokus på at fremme børnenes og de unges færdigheder på mountainbike og lyst til at køre. Derudover er formålet at give børn, unge og voksne en motionsform i naturen, da vores klubhus er under åben himmel i skoven og naturen. Og mountainbike er noget, vi kører sammen. Udover vores 42 børnemedlemmer, har vi også 65 voksenmedlemmer i vores MTB afdeling. Der kan drage nytte af sådan et fedt MTB spor.

Sundhedsfremmende omgivelser
Vi kan se og mærke på vores MTB børn at mountainbike cykling giver glæde og velvære. Det giver et godt fællesskab børn og voksne imellem og skaber nye relationer og venskaber. Alle kan være med bare man har lyst til at udfordre sig selv. Glade børn er aktive børn. Vi ved fra forskning at børn er født med en naturlig lyst til at lære, og de lærer mest når de er aktive og ved selv at gøre tingene, få erfaringer og ved at iagttage og efterligne, men også ved at få viden. Vi vil som forældre/trænere gerne være med til at skabe sundhedsfremmende og forebyggende omgivelser for børnene. Solbjerg Børne Mountainbike fysiske rammer skal derfor være fysisk udfordrende for børnene.

Slut resultatet
Med projekt MTB Spor i Solbjergskoven forventer vi at få skabt en anderledes form for motion, hygge og fællesskab, hvor aktivitet, bevægelse, leg og læring og natur går op i en højere enhed.
Der vil være plads til at fordybe sig i leg for det enkelte barn, og der vil være mulighed for at skole/SFO i lokalsamfundet altid kan bruge stedet, da stedet vil være offentlig tilgængeligt.
Vi har med projektet en unik chance for at skabe gode sundhedsfremmende omgivelser for lokalsamfundets børn, og håber at kunne inspirere andre lokalsamfund til lignende ideer, der i sin helhed kan have en sundhedsfremmende effekt.

En sidste og meget vigtig ting er at, man får delt fold der går og cykler op, så der ikke kommer uheldige sammenstød, som vi har set i andre skove i DK. Vi er utroligepåpasselige, og der skal være plads til alle, men det ville være fedt hvis man kunne minimere problemet hvis det skulle opstå.
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

56.049776519071, 10.086650848389