DanseParaplyen Aarhus foreslår en ”Danse- og Kulturpavillon”

Er det dit eget ønske eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
For forening eller gruppering
Forening eller gruppering
DanseParaplyen Aarhus
Beskrivelse
En Danse- og Kulturpavillon vil være i tråd med Sport og Fritidspolitikken for 2018-2021 - "Der skal skabes synlige faciliteter i det offentlige rum, så byen lægger op til bevægelse og aktiviteter. Det kan f.eks. være en pavillon på havnefronten, Bispetorv eller lignende, der kan bruges til kor, yoga eller andre aktiviteter"

Pavillonen skal være et mødested for dans og andre amatørkulter aktiviteter, som man blandt andet støttes via Samrådet for Amatørkultur i regi af Magistraten for Sport & Fritid., uden at der er oplagte steder at have aktiviteterne i dag.

En Danse- og Kulturpavillon centralt i byen kan skabe en helt ny inspirerende og kreativ platform for fællesskab, sammenhængskraft og aktivitet på tværs af køn, alder, kulter og hvor amatørkulturen kan blive mere synlig i det århusianske bybillede.

Pavillonen og stedet skal emme af liv og aktivitet og give byens borgere, foreninger mv. mulighed for at udveksle, opleve, afprøve, undersøge, fristes, motiveres til bevægelse.

En oplagt aktivitet hen over sommeren er Sommerdans, hvor forskellige danseforeninger gratis introducerer til de forskellige dansestilarter og byder op til dans. I København deltager ca. 10.000 over 5 uger med et bredt program for børn, familier, voksne & seniorer - se mere på sommerdans.dk.

DanseParaplyen Aarhus er en nyoprettet paraplyforening, som repræsenterer indtil videre 11 danseforeninger og grupper. Danseforeningerne havde i alt 958 betalende medlemmer i 2019, og har sammenlagt over 6.000 medlemmer i deres Facebook grupper - se mere på DanseParaplyen.dk
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

56.156487178255, 10.209914284786