Rekreativ Ø

Er det dit eget ønske eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
Mit eget ønske
Beskrivelse
Der må snart være beton og byggeri nok på Aarhus Ø, så hvad med at tænke lidt mere rekreativt? Bydelen er ved at være stor, og der er ved at være mange, der har sin daglige gang på Ø'en.

Som en modvægt til bydelens puls og travlhed kunne det være fint med noget rekreativt. Ting, der får folk til at samles. Ting, der giver anledning til bevægelse. Og ikke mindst ting, der giver anledning til ro, fornyelse, og fordybelse.

- Hvad med at udbygge revet ud for Aarhus Ø? Det tiltrækker et rigt dyreliv, der er til glæde for folk, der bor på Aarhus Ø. Synet af sæler og marsvin. Folk, der dykker ved revet for at opleve dyrelivet. Folk, der fisker. Måske lav nogle aktive tiltag for at forbedre betingelserne for dem.

- Aarhus Ø er maritim, og folk nyder at bruge Bugten. Både på SUP boards, i kajakker, svømme, vinterbade, mm. Kan man forbedre betingelserne for disse? Lave badeplatforme, steder til grill, siddepladser ved vandet, små saunaer, svømmebaner. Tænk, hvis der var en svømmebane i Bugten, der var oplyst. Så man kunne se, hvad der var under vandet. Lys, der inspirerer til at dykke ned og se, hvad der er under overfladen. Hvor dybt er der egentlig? Hvad lever der dernede?

- Grønne områder på Ø. Kunne man mon lave nogle grønne områder, der kan invitere til aktivitet? Gåture, løbeture, cykelture, picnic, yoga, mindfulness, meditation i det fri. Tænk hvis der kun BRT busser i stedet for Letbane på Aarhus Ø, og denne kunne "graves ned", så den kørte under Bernhardt Jensens Boulevard. Ovenpå kunne man lave et spændende grupperet terræn med træer, buske, græs, stier. Ligesom skovbadet på Aarhus Ø under festugen i 2018. Det grupperede terræn kunne være interessant og udfordrende for løbere, mountainbikere mm.

- Kan man binde Aarhus Ø bedre sammen med Risskov? Måske lave en gangbro fra spidsen af Aarhus Ø og over til Træskibshavnen? På den måde ville det være meget lettere at tage en løbetur i Risskoven, tage ud til den Permanente fra Aarhus Ø, og ligeledes ville det være nemmere for folk fra Risskov, Trøjborg etc. at komme ud på Aarhus Ø.
Hvor skal idrætsfaciliteten placeres?

56.166785443491, 10.224859714508